Annons

nya planer – Husbygge

Det har hänt så mycket sen jag var här inne senast, men ändå ingenting, haha. Naturens lag har gjort att det inte har varit smidigt att uppdatera härifrån. Strömmen har varit borta så fort jag haft lite tid över eller så har vårt internet varit slut. Det är verkligen som att hoppa tillbaka några år i tiden. Det sjukaste är att det är flera planerade strömavbrott varje dag hemma hos befolkningen i hela landet i två timmar åt gången, men på olika ställen hela tiden, det kallas ”load shedding” och till och med egen app. Här har det varit mellan 9.00-11.30 men så flyttades det till 7.00 på morgonen istället vilket har ruckat min rutin. Jag har såååååå mycket material och så många saker att berätta så att jag knappt vet var jag ska börja.

Annons

Det som är på gång som jag hintat lite om på Instagram är att jag i förrgår kväll bestämde mig för att bygga ett eget hus i anslutning till mammas och gubbens hus. Exakt här ska det ligga! Jag är övertaggad!!!!!!!!

Annons

Husen är byggda på träpålar och sen är det broar mellan. Så ett hus är ett rum, just här ser vi utsidan av stora dagrummet med badkar.

Jag är ju som ni vet lite hetsig och snabb i vändningarna när jag väl vill något så dagen efter att jag hade bestämt mig kom byggaren och nu är huset färdigritat! Det ska bli 6×6 meter och två våningar högt (vår skiss blev lite fel vid utskrift, hehe). Det kommer ligga bakom de andra husen fast med en gångbro mellan. Vi kom på den fanatiska idén att höja upp huset ännu mer samt att lägga till en våning så att jag får en magisk utsikt.

Nedervåningen ska bli vardagsrum med bäddsoffa och altan runt två av sidor där det ska finnas en vedeldad jacuzzi. Övervåningen blir ett stort sovrum med toalett, handfat och balkong med utedusch och badkar. Jag är så taggad! De bästa av allt är att det är klart om drygt en månad. Jag har samma design som mamma och gubben har på resten av bygget så det var väldigt smidigt. Älskar berget bakom byggare Henrik! Första steget nu är att dra ner trädet som står precis till vänster och sedan kör han igång. Trädet skulle ändå ner eftersom det inte är ett inhemskt träd. Gubben är väldigt noga med att det endast ska vara träd på tomten som hör hemma här.

Annons

Arnold är verkligen supertaggad när mamma pekar ut var huset ska stå! Jag har sparat ihop pengarna och tänkte egentligen köpa en ny klocka eller handväska, men det här känns mycket roligare. Det sjuka är att det kostar lika mycket. Det känns så himla roligt det här, jag känner ju såklart redan nu att jag vill börja planera att dra hit ett större gäng när allt väl är helt klart i mars/april. Eller möjligen göra något här till min 30-års dag…

Kanske ännu ett pool party!

Dela på:

24 kommentarer till “nya planer – Husbygge”

 1. Stina skriver: 10 januari 2020 kl 10:26

  Åh va roligt för dig Margaux! Spännande! Ser fram emot att se det färdigbyggt!


 2. Lotta skriver: 10 januari 2020 kl 10:28

  Jag vet att det säkert är menat som kärleksfullt men att kalla din mammas man för gubben offentligt känns så respektlöst. Vad du kallar honom privat är ju mellan er men varje gång jag läser det så känner jag vara att om det var mig – eller min man – så hade jag tagit mig väldig illa åt. Men så är det ju så att text är väldigt definitivt…det finns lixom inga nyanser eller särskilt mycket utrymme för sarkasm. Det är nog mest jag som är överkänslig 🥴


  1. Olivia skriver: 10 januari 2020 kl 13:05

   Men Lottapotta, skärp dig. Blir du kränkt av allt här i livet? Hon kallar väl honom för vad tusan hon vill?
   Och vet du vad? Den här texten handlar inte om dig eller din man, så du behöver ju inte ta illa vid.
   Puss överkänsliga lilla Lotta


   1. Lotta skriver: 11 januari 2020 kl 10:08

    Din ton och ditt väldigt innovativa öknamn att döma, så du den enda kränkta personen här Olivia. Varför så elak? Margaux tog inte illa vid sig av min kommentar – trist att du tar det så personligt att det verkar ha sabbat hela din dag.


    1. Lottapotta skriver: 13 januari 2020 kl 15:50

     Kärringjävel.


     1. Lotta skriver: 13 januari 2020 kl 21:00

      🤣😂🤣 Underbar argumentationsteknik. Bra jobbat!!


  2. Jennifer skriver: 10 januari 2020 kl 15:02

   Antagligen tar inte ”gubben” illa upp, då hade hon nog inte kallat honom det…:)


   1. Margaux Dietz skriver: 11 januari 2020 kl 07:55

    😀 Nä såklart han inte gör!!!!


 3. Jennifernouw.com skriver: 10 januari 2020 kl 12:04

  Oh så härligt, vilken dröm 😍


 4. Jess skriver: 10 januari 2020 kl 15:41

  Håller på att lyssna på din och Daniels gamla poddavsnitt jag missat. Men hur kommer det sig att så många av dem (kring avsnitt 50-60-) som inte är tillgängliga? De bara laddar och laddar och tillslut dyker de upp en ruta med att ”avsnitt ej tillgängligt”. Är inte fel på mitt internet då majoriteten av era avsnitt går att spela och de spelas på en gång! Jag lyssnar via iPhones podcaster app om det har någon betydelse. 😊


  1. Anonym skriver: 11 januari 2020 kl 00:01

   Har samma problem men me andra poddar som dock funkar för mina vänner! Verkar mest va nå krångel me ens egna telefon 🤔


   1. Jess skriver: 11 januari 2020 kl 11:57

    Men va? Gud vad trist. Undra vad problemet är. Min telefon är rätt ny och fungerar annars fläckfritt…. och det händer endast på Margaux och Daniels podd, inga andra 🤔 men tack för ditt svar! 😊


    1. Margaux Dietz skriver: 13 januari 2020 kl 08:53

     Konstigt! Ska se vad det kan vara !!!


     1. Jess skriver: 14 januari 2020 kl 09:27

      Tack så mycket 🥰


 5. Frida skriver: 10 januari 2020 kl 22:44

  Brukar aldrig kommentera, men det måste jag göra nu: Gud vad härligt! Skönt med lite ”eget utrymme” men ändå vara nära de andra. Trots att jag själv är lite smått väsk-beroende så tycker jag att du gör helt rätt som satsar på detta ❤️ Grattis!


 6. Oliwianouw.com skriver: 11 januari 2020 kl 14:47

  Gud så kul, ser fram emot att se ditt hus 😍😍😍

  https://nouw.com/oliwiamichalak


 7. Josefine skriver: 11 januari 2020 kl 15:02

  Wow det låter helt fantastiskt! Vilken dröm att kunna bo där! Btw, fick din bok med personlig hälsning (!) i julklapp av mina svärföräldrar och kunde inte sluta läsa. Så himla bra och inspirerande är du 😍


  1. Margaux Dietz skriver: 13 januari 2020 kl 08:52

   Åh tack va glad jag blir ❤️


 8. Ida skriver: 12 januari 2020 kl 09:24

  .Alla säger att du varit otrogen därför lämnade din man dig. Du borde se över
  Dina vänner som faktiskt spridit detta rykte…. det
  Värsta är att du precis skiljt sig o sen åker
  På romantisk resa med Victor. Tror du folk inte fattar om någon vecka står det ni är tillsammans. Svälj stoltheten och var ärlig istället


  1. Margaux Dietz skriver: 13 januari 2020 kl 08:52

   Spännande 😂 det här var en historia!


 9. Anna skriver: 12 januari 2020 kl 14:33

  Lika mycket som en väska?! Alltså antingen så kostar dina väskor sjukt, sjukt mycket eller är det någon som inte kommer få rimligt betalt för sitt arbete?


  1. Margaux Dietz skriver: 13 januari 2020 kl 08:53

   Ja det beror helt på väska eller klocka 🙂 kram


 10. Cecilia skriver: 12 januari 2020 kl 19:27

  Vad roligt! Känns helt rätt val att bygga ett hus istället för en handväska 😉


 11. Susanna skriver: 14 januari 2020 kl 22:48

  Vilken klok investering! Ser helt underbart ut.
  Ser fram emot bilder när det är färdigt.


Laddar
https://margaux.elle.se/var-poolfest/