Annons
Annons

Min ångest, mens och sömnkatasrof


 

Senaste nätterna har jag sovit så dåligt. Arnold vaknar av vad jag tror är mardrömmar varje timme.
Jag håller på att bli galen. Jag har aldrig känt en sån trötthet som den jag kände igår kväll.

Alla bebisar verkar ha något som är lite mer jobbigt och här hemma med Arnold så är det sömnen.

Annons

Vet att jag inte ska bli provocerad men just nu när jag hör mammor som klagar på att de har haft en dålig natt när de bebisen vaknat 2 gånger…

MAMMAREGEL NUMMER 1, alla tycker olika saker är jobbigt och alla har olika problem och ingens problem är mindre jobbiga än andras.
MEN ibland är det svårt att komma ihåg min egna viktigaste mammaregel, speciellt när jag inte sovit ordentligt hehe.

Jag är extra känslig just nu också, det känns som att jag är på väg ut ur min fas som spädbarnsmamma. Börjar gråta när jag ser den här bilden. Där är han några minuter gammal, vår första bild men definitivt inte sista bild tillsammans. 😂🙈

Mjölken verkar inte riktigt räcka till, snart smakportionerna och jag har fått tillbaka min mens, den kom igår.
Mensen var något som jag inte saknat, haha, den fungerade också som en väckarklocka.
Det kändes som att en speciell del av livet är över, min kropp är redo att gå vidare, att bli gravid igen? Helt galet, mitt huvud är INTE där. Dom borde hålla ihop bättre. Jag trodde inte mensen kom förens man slutar amma, jag helammar ju i princip.

Jag känner att jag njöt fullständigt av den här tiden men jag känner är en stor separationsångest. Precis nu när jag kände att jag fått riktigt bra koll på läget så känns det som att allt kommer förändras. Jag har lite svårt för förändringar som jag själv inte planerat in…
Jag inbillar mig även att det här gör att superkrafterna som man får av amningen försvinner. Alltså att man blir mer påverkad av att sova dåligt.
(Ni läser nog mellan raderna hur känslig jag är 🙈)

Problemet just nu är att jag har vaknat i snitt 5 gånger per natt i snart 5 månader.
Vissa nätter som är bra så vaknar Arnold två gånger (har hänt kanske 5 gånger totalt) och de sämsta är 8-9 gånger.

Nu har jag som sagt haft 4 dåliga nätter i rad… Jag somnar mellan 22.30-23.45 och Arnold vaknar första gången typ 00.15, sen fortsätter det, han vaknar och skriker till och kan inte somna om, om jag inte klappar lite på honom. Det är inte napp eller mat, det är bara oro.
Jag har hört att det skulle kunna vara fas 4, någon som upplevt samma?
Klockan 05 och då vill han absolut inte somna om. Så senaste nätterna har jag snittat 6-7 timmars sömn med 5-6 väckningar.

Jag klarar det fortfarande och lever mina dagar som vanligt men jag tror att jag behöver försöka hitta en lösning på det här problemet.
Någon sa att min mjölk kan vara sötare än andras och därför kan det göra att han vaknar oftare?
Det kan ju vara så att det här går över, det var ju bättre för en vecka sen.
Jag kanske ska ge det några nätter till, innan jag hittar på något drastiskt. Typ låter honom sova i trappuppgången hehe, skoja.
Men nu är mamma här igen och hon går upp klockan 05 sen åker hon till jobbet vid 07. Det gör att jag kan sova 2h i sträck HALLELULJA.

Det intressanta är verkligen att jag känner mer kärlek än någonsin för honom. Trodde jag skulle vara irriterad när han sover dåligt men bara tvärtom. Jag tycker synd om honom för att han inte kan komma till ro just nu. ❤️

Glöm inte rösta på mig som årets influencer. Rösta hur många gånger som helst ❤️
Då blir jag världens gladaste ❤️

(0)
(0)
27 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar