Annons

Lista och svar!


Lördag mitt i livet och jag har inte så värst mycket kreativitet i huvudet idag så därför tänker jag att jag ska göra en klassisk lista som jag vet att ni brukar gilla.
Dagens humör. Väldigt bra, jag fick sova i nästan 10 timmar fast jag hade huvudansvaret för Arnold i natt.

Annons

Vi somnade ihop redan vid 22-tiden, vilket betyder att han somnade väldigt sent och jag väldigt tidigt. Det är extremt ovanligt. men jag välkomnar det varmt.
Dagens fångst. Tro det eller ej, men jag har varit och upptäckt antik-butiker här i Vasastan och fyndat en hel del. Helt sjukt att jag inte har varit inne i dessa butiker innan, jag blev helt såld. Eftersom jag vloggar så ska ni få mer tips i videoformat.
Dagens nyhet. Något många kanske redan sett men jag frontar DNs omslag med tillhörande stor intervju. Journalisten ville verkligen vinkla den som att jag och Jacob inte är gifta. Men det är vi enligt oss!  😉 . Som ni vet så planerade vi bröllopet på mindre än tre månader, vi kunde varken vara i en kyrka eller en synagoga och ville heller inte ha präst eller rabbin. Någon vecka innan bröllopet kom vi på att just det vi måste ju boka en tid i stadshuset, då var det dock fullt så då bestämde vi oss för att det mysigaste skulle vara om vi då fick med de närmaste och de i familjen som inte kunde närvara på bröllopet. Min pappa, Oma, Opa och Angela. Sedandess har livet varit kaos med renovering så vi har glömt bort det, haha, typiskt oss. Vi gör det mesta på vårt sätt och även det här. Helt ärligt så handlar inte ett giftermål för oss om ett jäkla papper, så i vår värld är vi gifta och har varit det sedan april. Vilket var en av de bästa dagarna i våra liv!

Dagens mat. Jag hittade precis en hel del parmaskinka i kylen som jag inte visste fanns. Nu finns den inte mer, hehe.
Dagens förhoppning. Min dröm för den här dagen är att vara med om något kul och oväntat. Älskar när man råkar hamna på ett oplanerat litet äventyr. Med äventyr så menar jag typ en rundpingisturnering, en rolig middag eller kanske stand up. Det är ju magiskt väder så jag är väldigt sugen på att hitta på något en stund.
Dagens Arnold. Han kläcker ur såg väldigt mycket kul nuförtiden. Den här åldern är verkligen helt magisk. Just nu vinkar han och säger hej till alla som går förbi på gatan och sen upprepar han högt, ”han vinka inte”,  ”bara en som vinka” eller ”alla vinkar”. Det sjuka är att trots att han säger hej och vinkar så är det knappt 10% som hälsar tillbaka. Undrar om det är densvenska kulturen 😉 PS. Hur rolig är inte den här:

Dagens måste. Jag har paket att hämta ut på två olika platser på stan så jag borde verkligen försöka att ta tag i det!
Dagens craving. Jag har en väldig craving på choklad och skaldjur idag. Om inte Jacob ska med och äta middag så kan det bli så att jag slår till på något som han inte tål annars får jag hålla mig till chokladen.
Dagens bästa. ALLTSÅ, min el-moped är här och jag ska snart ut på en riktig premiärtur för att hämta upp Theo. Mopeden förtjänar ett helt inlägg och jag ska dra iväg nu så det var allt för denna gång.
Puss och kram och jag hoppas ni har en mysig lördag.

Annons

26 kommentarer till “Lista och svar!”

 1. Madeleinemadeleinejohanssoncellist.wordpress.com skriver: 21 september 2019 kl 17:27

  Lovely!


 2. Anonyym skriver: 21 september 2019 kl 18:44

  Tips är att ta tag i att gå till stadshuset ändå även om det känns som att det går att skjuta på. Det har betydliga fördelar juridiskt för er jämfört med om ni är sambos och t ex inte avtalat vissa frågor, om olyckan skulle vara framme (hoppas självklart inte, peppar peppar). Ni ärver som sambos t ex inte varandra, om ni inte testamenterat det. Så även om det känns som att det går att lösa senare, så skulle jag ändå råda er att åtminstone boka en tid så snart det går, alt ta hjälp av jurist tills vidare.
  KRAMAR


  1. Margaux Dietz skriver: 22 september 2019 kl 12:29

   Tack Kram <3 <3 <3


 3. Elin skriver: 21 september 2019 kl 18:52

  Dock ett viktigt papper när ni har barn och lägenhet ihop! Inte så mycket för att ni kanske separerar, utan för om det skulle hända er något. <3<3<3<3


  1. Margaux Dietz skriver: 22 september 2019 kl 12:29

   <3


 4. M skriver: 21 september 2019 kl 20:33

  Såg precis din vlogg, vart hade alla kartongerna m möbler tagit vägen???! Blev typ stressad p dina vägnar när jag såg det ?


  1. Bea skriver: 21 september 2019 kl 23:10

   Jag med!
   Uppdatera oss!


  2. Margaux Dietz skriver: 22 september 2019 kl 12:27

   hahaha OKLART!


 5. Marianne skriver: 21 september 2019 kl 21:15

  Hello fina Margaux! Inget annat än lite begreppsförvirring tycks råda kring att vara gift å ena sidan och att ordna ett bröllop å den andra sidan.. Att vara gift är ju ett juridiskt begrepp, helt enkelt. Och vad jag förstår så är ni ju inte alltså juridiskt gifta. Ni har ordnat ett underbart bröllop, absolut och ni känner er gifta. Respekt! Men i juridisk mening tycks ni inte vara det. Hoppas ni blir det snart! Lycka till dig och din lilla familj!?❤️?


 6. Marianne skriver: 21 september 2019 kl 21:20

  PS Läste reportaget inDN i morse. Framkom ju också vad otroligt mkt jobb du lägger net i ditt företag. Minst sagt imponerande!?


  1. Margaux Dietz skriver: 22 september 2019 kl 12:26

   tack <3 <3 <3


 7. P skriver: 21 september 2019 kl 22:15

  Du får ursäkta, men det där om giftermålet kan vara det osmartaste jag hört.
  Att ha en fest där man låtsas att man gifter sig?? Varför inte bara anlita någon som hade rätt att viga er?
  ”I vår värld är vi gifta”….. Nja, ni leker gifta.


 8. Anna skriver: 22 september 2019 kl 00:44

  Hej!!!
  Läste också DN—intervjun imorse och vill först och främst säga att du verkar så duktig och driven, och verkligen är superimponerande!
  Jag funderade bara på det där när hon frågade om hållbarhet, och att du tyckte det handlar mycket om cirkulär ekonomi och att inte konsumera så mycket nytt. Reagerade då det diskuterades i samband med din nya merch som går ut på att folk ska köpa massa nya kläder. Hur funderar du över det?
  Tack för en toppenblogg!


  1. Margaux Dietz skriver: 22 september 2019 kl 12:26

   Hej Anna 🙂
   Tack!
   Hållbarhet är väldigt viktigt och jag tycker det är bra att du ifrågasätter, men man kan inte helt utesluta nya kläder och konsumtion. Merchen är något jag verkligen verkligen vill göra.
   Men man kan göra det bättre och därför väljer jag miljövänligare alternativ och hållbara material, bra kvalitet osv.
   Hoppas det var ett någorlunda svar
   Kram


 9. Sara skriver: 22 september 2019 kl 02:00

  Tycket du fortfarande att Ebba TB var ett bra val? Jag kan inte sluta tänka på att hon stal showen. Den första bild som din mamma postade på Instagram var på EBT. Måste väl ändå kännas som ett fail! Även alla samarbeten ni hade. Det kändes mest som att ni gjorde reklam för sexleksaker, pyjamas och KD än ett bröllop


  1. Margaux Dietz skriver: 22 september 2019 kl 12:23

   Japp hon var ett kanonval, Kram på dig!


 10. Annika skriver: 22 september 2019 kl 11:21

  Vad tråkiga folk är som inte kan kosta på sig en vinkning!


 11. Sara skriver: 22 september 2019 kl 11:50

  Hej Margaux! Jag har en fråga till dig som jag skulle uppskatta enormt om du hade möjlighet att svara på 🙂 Jag funderar på att köra en detoxkur, jag har för mig att du gjort det vid tidigare tillfälle. Vilken detox var det du gjorde samt tyckte du att den gav positiv effekt? Kram Sara Ps. Arnold är världens sötaste!!


  1. Margaux Dietz skriver: 22 september 2019 kl 12:22

   Heeej 😀 Jag juicade (Pepstop) i tre dagar i januari. Jag var sjuk i prinicip hela hösten, halsfluss tre gånger magsjuk 2 gånger osv.
   efter cleansen så höll jag mig frisk från förkylningar och sjukdomar. Det kan ju varit en slump men jag tror faktiskt att det fungerade 😀 Tänkte köra igen i oktober 😀 KRAM


   1. Sara skriver: 22 september 2019 kl 15:36

    Härligt att höra, och tack för svar! Nu blev jag ännu mer motiverad! Kramar


 12. Helga skriver: 22 september 2019 kl 16:59

  Asch. Bry dig inte om DN. De ville genom dig sätta dit EBT Ingen nyhet vad den tidningen tycker om EBT. De såg en chans att visa att EBT inte är vigselförrättare i lagens rätta mening och ville få det att framstå som att hon ljugit om det genom att använda dig. Skrev ju med om det är på ledarplats dagen efter.


  1. Margaux Dietz skriver: 22 september 2019 kl 23:39

   ❤️ sant sant sant


 13. LT skriver: 23 september 2019 kl 00:08

  Fastnade lite på det du skrev om sonen som hälsar på folk. Är inte det lite storstadsmentalitet att folk är mer upptagna med sitt ute på stan? ? Vet iaf att jag aldrig får så lite ögonkontakt med folk jag möter som i Stockholm. Min jämnårige son är för övrigt likadan, han ger sig inte. Jag hjälper honom gärna säga det högre för jag tycker gott han kan få ett hej tillbaka när han är så framåt ??


  1. Margaux Dietz skriver: 7 oktober 2019 kl 18:09

   Jaaa jag tror verkligen du har rätt :d
   Hur mysigt är inte det då 🙂 KRAM


 14. Hanna skriver: 23 september 2019 kl 08:29

  Hej fina Margaux! Jag har följt dig ända sedan du började blogga tack vare att Forni tipsade om din blogg. Jag vill bara säga att du sprider så mycket glädje och inspiration. I stunder när livet har gett mig motgångar är det så skönt att titta på dina gamla videos på youtube eller bläddra i ditt bloggarkiv för du är helt fantastiskt på att förmedla glädje och är alltid så positiv. Du är så otroligt duktig på det du gör. Hoppas att du får en fin måndag och grattis i förskott på födelsedagen <3


 15. Lisa skriver: 23 september 2019 kl 22:04

  Kom ihåg att ni måste förnya hindersprövningen.. Intyget gäller bara 4 månader..


Dela på:
Laddar