I annonssamarbete med Wella

Höstens hårtrend


 

Förra veckan var det dags för mig att testa Wellaplex. För att förklara det enkelt så är det en snabb behandling som fräschar upp och stärker håret från insidan ut. Resultatet blev så JÄKLA bra, helt galet!
Här ser vi hur jag såg ut innan behandlingen.
Mitt hår lätt för att bli som jag kallar det ”höigt”. Alltså torrt och lite frissigt i topparna. Jag behöver därför ofta klippa lite extra i topparna för att det ska se riktigt fräscht ut.

Eftersom jag inte behövde färga håret den här gången så körde vi direkt på Wellaplex. Annars går det bra att kombinera, så att man inte behöver sitta mycket längre än vanligt. Väldigt smidigt om man som jag alltid har något att göra. Jag satt med Wellaplex i cirka 15 minuter totalt och samtidigt så tjitt-tjattade jag med frisörerna och Arnold. Jag har sagt det förr, Arnold är verkligen så fascinerad av hår, jag tror det bor en frisör i honom.
Under behandlingen fick jag ett infall och kände att det var dags för en höst förändring. Jag frågade vilken den hetaste hårtrenden är för hösten och svaret väldigt snabbt: LUGG! Där och då fick jag feeling och sa vi klipper lugg idag!  Så spännande.

När det var dags att torka och klippa lugg, bad jag om tips och knep för att få till frisyren på ett enkelt sätt hemma.

Första tipset: var att köra Wellaplex behandlingen nummer 3 hemma en gång i veckan. Man gör alltså 1an och 2an på salong och så köper man med sig 3an hem och använder den i håret som en inpackning en gång i veckan för att behålla resultatet så länge som möjligt.

Andra tipset: Borsta aldrig håret när det är blött. Är det bara jag som helt missat det här? Håret är mycket mer känsligt när det är blött så föna ut håret utan borsten.

Tredje tipset: Börja med att torka rötterna i håret och glöm inte värmeskydd. Det är jätteviktigt att jobba i förebyggande syfte med sitt hår. Det är mycket lättare att ta hand om håret innan det är slitet. Annars blir det lite som att använda solkräm på en bränd hy.

För er som funderar på att klippa lugg, men kanske inte vågar eller tänker att det blir för mycket styling så kommer lite tips här:

1. Börja med att direkt när håret är blött kamma luggen framåt så det håret som ska ligga framåt gör det. Jag som har virvlar överallt måste verkligen göra det här annars är det helt kört.

2. Föna ovanifrån.

3. Föna luggen som en “8:a”, alltså håll fönen stilla ovanifrån hela tiden, kamma sedan luggen med borsten ovanifrån först åt vänster, sedan åt höger, sedan vänster igen osv och fortsätt så tills luggen är torr. På det sättet hjälper man till att få bort växtriktningar/virvlar i håret och då kan alla ha en lugg.

4. När det är mycket med Arnold eller bara en stressig morgon, är bästa tipset att bara tvätta luggen och använda torrschampo i resten av håret. Juste jag får inte glömma att berätta för er som använder torrschampo att det ska inte sprayas i, utan ni ska dutta ut det.

Jag frågade hela tiden när vi skulle använda produkter och vilka produkter vi skulle använda, men det behövdes inga produkter förutom Wellaplex behandlingen.

Jag är verkligen helt såld, håret är mjukt, glansigt och det ser så friskt ut. Jag trodde aldrig att det skulle kunna bli bra av en behandling. Det är en långsiktig lösning för en fin hårkvalitet.
Känslan på håret är densamma som när man klippt av ordentligt av allt det slitna, fast jag inte behövt toppa alls. Ni måste verkligen testa den här behandlingen.
Nu när jag har tvättat håret hemma, märker jag en extrem skillnad på kvaliteten. Det har bättre glans, det ser inte torrt och frissigt ut och det känns friskt. Nästa vecka ska jag köra första hemma kuren för att bibehålla det här resultatet. Det är helt galet att det finns såna här bra produkter för hemmabruk!

Nästa gång ni går till frisören, be dem att lägga till Wellaplex i er vanliga rutin, det kommer jag göra!

(0)
(0)
(0)
1 kommentar | Translate
 


 
 Laddar