Annons

Barnvagnsvänliga restaurangtips i Stockholm

Hej alla bästa ni!

Som nybliven förstagångsmamma så är det väldigt skönt att ha några stammis-ställen att gå till,  där man är bekväm med barnvagnen, finns god mat men framförallt där det också är lätt att byta blöja. Tipsen här under är ställen jag hade gått till innan jag fick barn så här kommer mina guldkorn i Stockholm.

Annons

Mitt första tips som kan vara svårt att komma ihåg med amningshjärna är att: ALDRIG BOKA LUNCH KLOCKAN 12. Haha det är hemskt att känna sig i vägen med den stora vagnen och arga blickar som tänker varför måste barnvagnsmaffian komma exakt lunchtid.
I det här läget så har blickarna rätt, det är inte mysigt för mig, Arnold, personal eller övriga gäster att vara mitt i ett stressat lunch-kaos.
Så det var regel nummer ett för en lyckad mammalunch hehe.

Urban Deli Sveavägen 

Grym mat, skötbord på ena toaletts och stor svängradie för barnvagnar. Det är allt man behöver!
Det är så att man kan gå på rad två barnvagnar tillsammans haha, skämt å sido så är det verkligen inga problem att gå hit flera mammor med flera barnvagnar. Så mysigt.
(OBS. glöm ej regel nummer 1)

Annons

Grodan

Supermysigt att gå hit nu på hösten, det är riktig höstfeeling!
Sköna fåtöljer som är enkla att amma i, god mat och perfekt ställe att unna sig en AW.
Uteserveringen är också bra men jag tror inte man ska vara mer än en barnvagn per gäng.
(OBS. glöm ej regel nummer 1)

Villa Godthem 


Bildkälla

Här kan man verkligen göra en riktig Östermalms-mamma-runda. Först det så kallade ”djurgårdsvarvet” och sen lunch på Villa Godthem. Sjukt mysigt och jättefin toalett för att byta blöjor på. Man känner sig inte i vägen, vilket är skönt.
(OBS. glöm ej regel nummer 1)

Greasy Spoon 

Annons

Alla ni som älskar brunch borde gå hit och äta. På helgerna får man vänta på bord hur länge som helst men på vardagar när vi lattemorsor har möjlighet att gå så kan det vara nästan tomt.
Helt perfekt ställe för barnvagnshäng.
(OBS. glöm ej regel nummer 1)

MR CAKE


Jag vet tyvärr inte om det finns skötbord på toaletten MEN det finns barnstolar och barnvagnsparkering så jag tror att det finns skötbord. Man känner sig väldigt välkommen som mamma OM man tar hänsyn till regel nummer 1 haha. Hit måste ni gå och äta bakelser, OMG, det vattnas i munnen nus när jag skriver om det.

Sista och kanske det absolut bästa tipset är utan tvekan att ladda ner appen Skötrumskartan.  Här kan man se alla skötbord i Stockholm och den uppdateras med fler ställen. Så kul att se och det underlättar verkligen att kunna välja restaurang efter om det finns skötbord.
Nog för att barnvagnsmaffian av lattemorsor kan vara jobbig men för restauranger så är vi faktiskt hur bra som helst. Det är ju faktiskt vi som fyller upp ställena när alla andra jobbar.

Kommentarer till “Barnvagnsvänliga restaurangtips i Stockholm”

  1. margauxdietzmargaux.elle.se skriver: 12 oktober 2017 kl 09:02

    sant 🙂 Om man inte är i Stockholm på besök!!!


Dela på:
Laddar