Annons

Arnolds födelsedagar

En bild från förra veckan då vi hade en annan härlig lugn morgon. Arnolds nya grej är att han helst blir buren upp och ner till olika rum, så det är väldigt tur att jag tränat väldigt mycket styrka senaste 6 månaderna, haha.

Annons

Jag har precis lämnat av Arnold i Jacobs händer igen och ska ha en härlig arbetsdag. Theo och jag har bestämt oss för att sätta oss ihop för ett hemma-kontor hos mamma på Kungsholmen i solen idag. Så mysigt!

Om 6 dagar är det exakt 3 år sedan som Arnold ”tittade ut” exakt 10 dagar tidigt. Petra har samma due date med Harry som jag hade med Arnold den 7 maj och alla tjejkompisar har gissat på när Harry kommer och jag tippat att han är 10 dagar tidig, hehe. Skulle vara kul!

Men hursomhelst så är det Arnolds första födelsedag som han verkligen har koll på och därför är det verkligen supertråkigt att inte kunna fixa ett ordentligt kalas. Han har pratat om det här i flera månader, hehe sådan mor sådan son. Jag tror ändå jag kan gå runt hans förväntningar och styra upp något åt honom så att han glömmer bort att man kan ha massor med kompisar över.

Ni får gärna komma med tips!

(Tror inte på en Google hang out födelsedag för en 3-åring 😉

Tiden går så otroligt fort med barn.

Annons

När han fyllde 1 år var jag mitt i Let’s Dance perioden

Lillen dök rakt ner i prinsesstårtan och gubben sitter där bakom och jobbar. Så tråkigt att han inte är med nästa vecka, men det får bli så att Arnold får firas igen när det här över!

Han fick en kanonpresent i form av ett bollhav, haha. Det var dock riktigt jobbigt att konstant plocka bollar, men glad var han! Glömt bort hur lång tid det tog innan han fick hår!!!

Alltså jag måste säga att det är otroligt att ha det här på film. Jag brukar aldrig kolla på mina videos som jag gjort, men nu när jag såg den här blev jag lycklig i hela kroppen. Så tacksam för livet.

När Arnold fyllde 2 år hade vi precis haft bröllop och flyttat in i nya lägenheten: 

Annons

När Arnold fyllde två och vi köpte donuts till frukost.

Sen gick vi och gungade i parken och efter det gick vi på Babblarna musikalen, vilket var hans present. Han satt helt klistrad hela musikalen vilket är väldigt ovanligt för den här killen, haha.

Avslustningsvis kom det några kompisar över med barn och så åt vi Diddi-tårtan som jag hade beställt. Jag undrar om han minns det här, antagligen hehe. Han kommer ihåg det mesta. Den här planeringen får verkligen 10 av 10 poäng av mig själv.

Efter att ha gått igenom arkivet känner jag att jag vill göra en video i år också, trots omständigheterna. Det är kul att ha!
Ändå lite intressant att se tillbaka på den här tiden, vem vet Arnold kanske till och med kan använda sig utav den i skolan i framtiden..

18 kommentarer till “Arnolds födelsedagar”

 1. Agnes skriver: 21 april 2020 kl 11:24

  Videoförslag! ”Reagerar på gamla videos med Arnold” Skulle vara så kul att se Arnolds reaktion och kommentarer när han ser sig själv som liten 😊


  1. Margaux Dietz skriver: 21 april 2020 kl 12:50

   Bra idé 😍😍😍


  2. Johanna Grahnjohannagrahn.se skriver: 21 april 2020 kl 13:31

   Gud vilken kul idé Agnes 😀

   http://johannagrahn.se


 2. Anna skriver: 21 april 2020 kl 11:37

  Hej!

  I din senaste video berättade du att ni lär Arnold om han och hon (men inte hen?). Handlar det om att lära sig folks valda pronomen, eller handlar det om att välja pronomen för människor utifrån hur de ser ut, eller något annat? Det är svårt att prata identitet och könstillhörighet med barn, så vill bara vet hur just ni tänker kring ämnet.

  Grattis fina Arnold i förskott!


 3. Linn skriver: 21 april 2020 kl 12:10

  Hej! Jag ville bara tipsa om en bra bok vi har hemma till vår dotter som är 3. Det är en bok där man lär sig världens alla djur, var de bor, vad de äter och hur de tar hand om dina ungar osv. Vår dotter bara älskar att titta i den här och lära sig nya djur! Arnold känns också som en person som gillar att lära sig saker 😊 Ett litet tips bara inför n (plus i kanten för att den är så fint illustrerad med plastade blad). Kram till dig!

  https://www.adlibris.com/se/bok/1000-djur-min-stora-bildordbok-9789176631089?gclid=Cj0KCQjws_r0BRCwARIsAMxfDRgfhykRCIlVsogIiAKkNvybHKBtOxikJkEF8cA32Mqe4KvDF0dQbMEaAn3gEALw_wcB


  1. Margaux Dietz skriver: 21 april 2020 kl 12:50

   Myyyysigt 😍😍😍


 4. Emma skriver: 21 april 2020 kl 14:59

  Jag undrar hur det går med avvänjningen av napp och blöja för Arnold nu? 🥰


  1. Margaux Dietz skriver: 21 april 2020 kl 17:44

   Ah det var det som vi verkligen behöver jobba på 🤦🏼‍♀️ Igår fick vi honom isf att gå naken i någon timma vilket aldrig gått tidigare kram


   1. Emma skriver: 21 april 2020 kl 18:49

    Då går det i alla fall framåt! 😍 heja er! Kram


 5. Anna skriver: 21 april 2020 kl 19:31

  När dottern fyllde tre fick vi ställa in hennes 3-årskalas en halvtimme innan alla kompisar skulle komma då en i familjen började kräkas en timme innan. Jag grät innan vi skulle berätta att vi måste ställa in 😭 Hon blev såklart besviken men tog det otroligt bra, särskilt efter lite tårta och fiskedamm. Jag tror det var värst för mig och mannen. Så jag tror garanterat ni hittar på något bra 😍 Ha en härlig födelsedag! 🎈


 6. Jessica skriver: 21 april 2020 kl 22:28

  Var kommer dina kläder ifrån som du har på första bilden, shorts och t-shirts?


  1. Margaux Dietz skriver: 4 maj 2020 kl 16:57

   Lindex 😀


 7. Joni skriver: 22 april 2020 kl 10:49

  Hej.
  En nyfiken fråga 🙂
  Hur kommer det sig att din mammas man kallas ”gubben” och inte vid förnamn (för jag antar att det inte är förnamnet 😉 )


  1. Margaux Dietz skriver: 22 april 2020 kl 15:21

   ett mysigt smeknamn som började lite på skoj när vi började kalla honom the man på engelska 🙂 det är med all kärlek <3


   1. Joni skriver: 23 april 2020 kl 11:21

    Tack för svar. Tänkte också att det säkert var ett smeknamn med väldigt mycket hjärta i det 🙂

    Ha en fin dag i solen <3


 8. Andersdotter skriver: 24 april 2020 kl 10:26

  Hej!
  Vad är det för färgkod på din fina rosa vägg? SÅ perfekt nyans! Sorry om denna frågan kommit innan, men kan inte se att du svarat i någon kommentar eller så.


  1. Margaux Dietz skriver: 4 maj 2020 kl 16:56

   Kommer ofta 😀 Ska fråga Gustaf
   https://www.youtube.com/watch?v=9iL2YMh11j0&t=16s I den videon vet jag att jag visar burken och numret någonstans 😀


 9. Jenniferblogg.loppi.se skriver: 24 april 2020 kl 17:13

  Men kan ni inte hitta på något utomhus med kompisar? Bara ni inte blir mer än 50 pers och har ganska mycket yta att vara på, tänker typ utomhus i en park och så något som funkar att fika på/äta på där. Kanske massa skålar med typ mangobollar? ;D Kika in i Paulas blogg, hon firade ju Molly nyligen utomhus. Kanske kan du få tips av henne!


Dela på:
Laddar